Kategorier
Utställningar

Julbazaar 2022

I år krockade julbazaaren med bokmässan i Lund under lördagen. Jag ville vara med på båda. Vad göra? Fredagen åkte jag till KKV Textil och monterade upp min utställning. Det visade sig att arrangörerna hade lagt ut bordsskivor på tryckborden, så jag behövde ingen bordsduk. Den lånade jag bort till en av de som hade ett av småborden. Jag satte upp swishskylten och åkte iväg.

Uppmonterad julutställning.

Under hela lördagen lyssnade jag till plingandet från swishen på telefonen medan jag satt i Lund och sålde dåligt. Folk var mer intresserade av vantarna jag lagt ut där bordsduken inte räckte till än av böckerna. En kund var speciellt intresserad av ett par burgunder polarvantar, men kunde inte bestämma sig. Hon kom faktiskt till Malmö och köpte dem på julbazaaren. Jag fick lägga Lundavantarna i julbazaaren på söndagen efter allt plingande.

Julskyltning KKV Textil.

Då jag kom till julbazaaren på söndagen, möttes jag av en fullmatad utställning och julemys. Jag fick både glögg, varm äpplemost och kaffe till den medhavda lunchen. Även den dagen gick swishen varm. Antingen har folk vant sig vid att vi har julutställning och hittar till verkstaden, eller så är det för att vi har börjat ha två dagars julbazaar. Men vi sålde alla bättre än vi har gjort innan. Så vi kommer att fortsätta att ha julbazaar under två dagar.

Stämningsbild från julbazaaren.

Nästa år är vi förhoppningsvis tillbaka till normalen med bokmässan i november nu när ombyggnaden av Stadshallen är klar. Förhoppningsvis slipper vi krocken då.

Av Tora F. Greve

Tora Greve presenterar sin konst och berättar om sig själv.