Kategorier
Utställningar

Vernissage Collective Craft

Utställningen pågår fram till 12 november. I fredags var det vernissage. Det var så tjockt med folk att jag inte kom åt för att se utställningen förrän folkmängden klingade av.

Cavan tog slut nästan direkt, så det fick fyllas på med vitvin från box.

All tårta gick åt. Då den första skar i Siriustårtan, började det lukta Backe Gabrielsen-konjak som den var dänkt med, och då bildades snabbt en lång kö.

Utställningen var monterad i tre korridorer, mycket vackert hängd. På mitten var en kopia på ett tryckbord uppställd. Alla barn kände igen konstaplerna Kling och Klang på bilden Ambassadören från Sirius, och de vuxna kände igen de hemliga agenterna Scully och Mulder, som förklädd till socialtant och överförmyndare bröt in i midsommarfirandet i Småland.

Ambassadören från Sirius i Småland

Det blev ett roligt efterspel på ujtställningen:

ÅRETS FORMBÄRARE – SVENSK FORM SYD 2023

PROJEKT

Svensk Form Syd (Form/Design Center) utser Konstnärernas Kollektivverkstad Textiltryck Malmö till årets Formbärare 2023! Med glädje och experimentlusta sprider kollektivet kunskap om och stärker positionen för textilkonst, design och hantverk, både i Malmö och södra Sverige.

MOTIVERING

Textiltryck Malmö är en livlig och aktiv främjande förening som i över 40 år visat på det kollektivas kraft. I textilverkstaden på Korsgatan 6 i Malmö samsas 57 medlemmar mellan 23 och 94 år bland tryckbord, transferpressar och i färgkök. Med glädje och experimentlusta sprider kollektivet kunskap om och stärker positionen för textilkonst, design och hantverk, både i Malmö och södra Sverige. En sann formbärare!

OM ÅRETS FORMBÄRARE

Den 6 oktober varje år klockan 18.45 koras Formbärare över hela landet. Det är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Utnämningen sker i samband med Svensk Forms födelsedag. Svenska Slöjdföreningen, som föreningen hette då, bildades just den 6 oktober 1845.⁣

https://svenskform.se/regionalforeningar/arets-formbarare-3/

www.textiltryckmalmo.se

Alla utställare. Foto: FormDesign Center.

Av Tora F. Greve

Tora Greve presenterar sin konst och berättar om sig själv.